top of page
CF8698B6-3911-4046-8ADB-86E886653500.jpeg

Wat is Onbeschoft Distro?

Onbeschoft is een Distro, oftewel een ditributiecentrum. Wij zijn een platform. Iedereen mag beslissingen maken voor zichzelf. Wij zullen niemand beperken met betrekking tot het gebruik van het platform. De enige regel die we hebben is dus die van stricte anti-censuur en dus ultieme vrijheid van expressie en vrijheid van meningsuiting.

 

Dit laatste betekent dus ook dat als mensen er voor kiezen om wel winst te maken op de producten die ze op onze site aanbieden, wij ze hierin niet zullen tegenhouden. Anarchisme is een breed begrip en wij respecteren de diversiteit in tactieken. Ook snappen wij goed waarom mensen hiervoor willen kiezen, aangezien overleven in dit neoliberaal systeem heel moeilijk kan zijn en niet iedereen zich kan permitteren om producten of diensten op donatie-basis aan te bieden.

 

WAAR KAN JE GEBRUIK VAN MAKEN?

 

Op het moment hebben wij een ruimte ter beschikking op de begane grond van het kraakpand Vrij Parkeren Leiden. Wij hebben al een zwart/wit printer te beschikking en je kan via de site op donatie dingen bij ons laten printen. Ook staat het je vrij dingen te posten op onze blog (e-mail ons voor blogschrijf-rechten). daarbovenop willen we later uitbreiden met meer evenementen, workshops en een bibliotheek maar ook door andere creatieve middelen ter beschikking stellen. Als je hieraan wilt bijdragen of zelf iets wil opzetten, wees welkom en e-mail ons!

 

Buiten deze dingen hopen wij een platform te kunnen worden voor ZZP’ers die hun producten en diensten willen aanbieden. Als ZZP’ers staan we samen sterker en wie weet groeit Onbeschoft  later uit naar vakbond of coöperatie.

 

PRAKTISCHE BEPERKINGEN:

 

Op het moment is Onbeschoft, op twee evenementen die eerder in 2022 werden georganiseerd na, uitsluitend een digitaal platform.

De mensen die de ‘on foots’ hebben georganiseerd in de openbare ruimte nemen even winterpauze maar zullen hoogstwaarschijnlijk in de lente doorgaan met het organiseren daarvan.

De fysieke ruimte, die we uiteindelijk ook ter beschikking willen stellen voor wie daar behoefte aan heeft, wordt nog verbouwd. Zodra deze klaar is zullen we deze pagina updaten.

bottom of page